Thursday, September 2, 2010

Nando´s Hot Chicken Wings

Baru2 ni sy berjln2 kat REWE (sebuah pasaraya kat Germany) dan sgt excited bila terjumpa sos Nando´s kat situ. Sebelum ni mmg dah jumpa sos peri2 Afrika tapi bukan jenama Nando´s. Sy pon beli setelah check ingredients dan pasti takde bahan2 yg meragukan. Agak mahal sebenarnya, satu botol kecil bersaiz 125ml berharga 2.99€, tp kalau kat malaysia sekali mkn Nando´s abis dlm RM25 jugak utk seorg.

So why not?

Balik rumah, sy perap chicken wings dgn sos Nando´s ni dan tambah sedikit garam sbb rasa mcm x cukup rasa kalau hanya bergantung kat sos Nando´s ni semata2. Perap dr pukul 1 tghari, by pukul 7pm, sy bakar sampai garing (lebih kurang 45 minit).

Mmmm...sedap!!!!Pedas mmg pedas especially bila cicah ngan sos Nando´s tu, tapi sgt menyelerakan!

1 comment:

Nabila / Hasmah said...

Bestnyer...Akak memang suka Nando ni...Kalo makan mesti order yg skala pedas tertinggi..Mula makan kat airport Penang terus jadi peminat...Tp waktu stay kat Sabah (Sabah makanan mmg tak pedas ) & sekali sekala makan bila gi KL langsung sakit perut...Nanti nak cari le sos ni...Kut perut dah tahan balik...