Utk kuah laksa ni, sy guna satu tin besar sardin campur satu tin kecil tuna. Sy blend bg hancur (ada org just hancurkan dgn garfu, which is better sy rasa). Masukkan 2 sudu cili kisar, then 2 kuntum bunga kantan, secekak daun kesum dan 2 asam keping. Biarkan mendidih, pastu masukkan garam dan serbuk ikan bilis. Siap!
Utk accessories:
-timun
-daun salad
-telur rebus
- bwg besar
-cili masak/cili padi
- daun pudina.
2 comments:
kak neni,rasanya serupa x dengan laksa kita masak dgn ikan kembung rebus tu?
sori ummi, akak lambat reply...sibuk ngan tah apa2...
laksa ngan ikan kembung frsh of course ler lebih sedap. Rasaya kalau akak dok mesia x main ler buat laksa ngan tuna ke sardin dlm tin ni...hehehe. Tapi kalau nak senang dan cepat, ni option terbaik!
Post a Comment