Tapi at last amik gak seikat. Seikat rupanya dlm RM3 lebih aje. So bila balik rumah, terus buat stir-fry dgn udang dan sos tiram.
Versi stir-fry asparagus sy:
Bahan2:
- 1 ikat asparagus - dipotong sedikit bahagian bwh yg keras, cuci dan dipotong2 ikut panjang yg anda suka.
- sedikit udang saiz L - buang kulit dan cuci bersih
- 3 ulas bwg putih - dihiris halus
- 1 sudu besar sos tiram
Cara masak:
1. Panaskan sedikit minyak masak, dan tumiskan bawang putih sampai naik bau.
2. Masukkan udang dan masak sekejap.
3. Masukkan asparagus dan sedikit air supaya x kering sgt. Masak sampai asparagus lembut tapi jgn lama sgt nanti layu.
4. Masukkan sos tiram, kacau sebati dan biarkan sekejap.
Siap utk dihidang.
1 comment:
Hari ini saya nak masak stir fry asparagus dgn udang dan sos tiram versi saya pula ! Beli aparagus dua ikat dkt pasar tani hari minggu lepas ! Susah nak dapat bekalan !
Post a Comment