Monday, July 1, 2013

Saturday Morning Breakfast

Hasil drp roasted chicken tu, ada lebih kurang half-bird leftover. Budak2 tak makan byk, 1 quarter share berdua. Bapak budak pon mkn sikit aje sbb masa saya bawa balik roti jala, nasi impit, kari ayam ,kuah kacang dan rendang itik - lebihan makanan masa meeting hari tu. So dah makan benda2 tu, roasted chicken x bape laku. 

So what I did, de-boned the chicken meats dan tulang2/kulitnya saya rebus utk buat chicken stock. Isi ayam tu saya buat mcm2 for Saturday morning breakfast -chicken sandwich guna baguette dan bruschetta. 

Ada home-made mango yogurt drink, mushroom soup (Campbell can), 
chicken sandwich, buah2an dan bruschetta. Nanti I come out 
with individually entry for each item (except for mushroom soup la...hehehe)

I simmered the bones and fats for 2-3 hours dan dapat la chicken stock 
yg siap ada rempah ratus :). Boleh buat mcm2 dgn chicken stock ni.

No comments: