Wednesday, May 12, 2010

Bihun Tomyam

Weekend baru ni since ada tetamu berkunjung ke rumah sy buat makan2. Antara menu yg ada, steamboat seafood, yg menggunakan sup tomyam dan sup perencah ikan bilis. Dan ada sos yong tau fu yg hitam tu tp malangnya sy sempat nak captured gambar2 makanan sbb sibuk.

The next day, since udang, sotong dan fishball masih berbaki, sy buat lagi bihun tomyam. Nothing much in the making, sy mmg dah sedia malas, so sy cuma rebus 1 bungkus tomyam paste ADABI, bersama dgn serai yg diketuk dan daun limau purut. Kemudian sy tambah aneka seafood yg ada dan cendawan butang serta tomato yg dibelah empat. Utk rasa tomyam yg lebih pedas boleh tambah cili api yg diketuk. Amaun bergantung kepada kesukaan masing2. Sy guna 4 biji cili api shj. Biarkan sehingga semuanya masak, tambahkan garam, kacau dan siap! .

Makan bersama dgn bihun yg telah dicelur berasingan....

No comments: