Bahan2 utk inti:
- lobak merah (amaun mengikut jumlah popiah yg ingin dihasilkan) - di potong memanjang (panjang lebih kurang 2cm) dan diricik halus.
- suhun - direndam sehingga lembut kemudian ditos.
- 300 g udang kecil
- 2 ulas bwg putih - dipotong halus
- 1 biji bwg besar - dipotong halus
- 2 sudu sos tiram
- garam secukup rasa
Tumis bwg putih dan bawang besar dgn sedikit minyak masak. Masukkan udang kecil dan biarkan masak. Masukkan sos tiram. Kemudian masukkan lobak merah. Masak sehingga lembut. Masukkan suhun dan perisakan dgn garam.
Balut inti dgn kulit popiah, kemudian sapukan hujung kulit popiah dgn sedikit telur (yg telah dipukul) utk mengelakkan kulit popiah terbuka masa menggoreng.
Goreng sehingga kekuning2an.
No comments:
Post a Comment