Sunday, May 9, 2010

Nasi Beriani Ayam Shan


This is the first time sy try masak nasi beriani. Sebelum2 ni dok collect resepi, tapi buatnya tak. Sbb x confident nak buat. Tgk resepi mcm bahan2nya complicated dan cara buat macam complex. Then satu hari ni sy ke kedai Pakistan dan ternampak rempah beriani Malaysian Style jenama Shan. Wah, glamer jugak rupanya nasi beriani Malaysia, sampai ada rempah beriani malaysian style di luar negara. So sy pon beli.


Sy masak ikut instruction dibelakang kotak rempah. Takdelah complicated sgt. Rempahnya mmg ngam2 utk 600g beras. I can't enclose the recipe coz I've thrown the package box away before I remember that I should note down the recipe.

Anyway according to my husband, sedap jugak nasi beriani ni. Boleh dimakan tanpa lauk berasingan sbb dah dah ada ayam sekali ngan nasi beriani ni, walaupun masa kat Malaysia sy x suka makan nasi beriani style mcm ni.

1 comment:

suhana azlin said...

hi neny! salam perkenalan =)

im in aberdeen rite now, sama la kita dok masak lauk yg teringin kat bumi asing hehe...and jenama shan ni mmg sedapkan? lagi satu kalau dapat tepung ayam goreng pedas jenama hot tropics pun best..mmg sedap giler, try la cari =)