Ok, sy tau lauk ni simple. Tapi saja jugak nak tayang kat sini. Ni lauk favourite cik HB. Lauk2 favourite dia mmg jenis2 simple cam gini. org kata senang nak masak tapi sy ni pulak suka try resepi2 baru so kalau dok asik masak benda yg sama, bosan la.
Nak masak daging goreng kunyit senang bangat. Kalau daging jenis x berapa nak lembut, rebus dulu sampai lembut. Toskan dan gaul dgn serbuk kunyit. Kalau daging lembut, x payah rebus, just gaul dgn serbuk kunyit. Kemudian, potong bawang besar & bawang putih, tumis sampai kekuningan. Then masukkan daging. Kalau daging yg belum rebus, guna api sederhana (kalau masak dgn api besar nanti daging keras) dan masak sampai empuk. Masukkan kacang buncis/kacang panjang yg dipotong pendek dan cili masak dipotong serong. Masak seketika. Perisakan dgn garam.
Siap dihidang.
No comments:
Post a Comment